Μην αφήνετε το σπίτι σας να “κρυώνει”…

//Μην αφήνετε το σπίτι σας να “κρυώνει”…

Μην αφήνετε το σπίτι σας να “κρυώνει”…

Εκμεταλλευτείτε προς όφελός σας τις ηλιόλουστες μέρες που διακόπτουν ευχάριστα τις κρύες και βροχερές ημέρες του χειμώνα με τις παρακάτω απλές, καθημερινές κινήσεις!

BIG-warm-house

1. Το πρωί, ανοίξτε τις κουρτίνες στις πλευρές που “βλέπει” ο ήλιος το σπίτι σας, και αφήστε τον να ζεστάνει το εσωτερικό του σπιτιού σας! Επίσης, μην αφήνετε κατεβασμένες τις τέντες στα νότια ανοίγματα του σπιτιού! Μην ξεχνάτε όμως, ότι το χειμώνα η διάρκεια της ημέρας είναι μικρή, οπότε πριν αρχίσει να πέφτει ο ήλιος, κλείστε τα παντζούρια για να κρατήστε τη ζέστη στο εσωτερικό του σπιτιού σας.

2. Απομονώστε τους χώρους τους οποίους δεν χρησιμοποιείτε! Αν στο σπίτι υπάρχουν δωμάτια που δεν χρησιμοποιείτε, όπως π.χ. το γραφείο, κρατείστε την πόρτα τους κλειστή για να μην «παίρνουν» τη ζέστη από το υπόλοιπο σπίτι ή ρυθμείστε αναλόγως το διακόπτη στα σώματα του καλοριφέρ.

3. Ελέγξτε αν υπάρχουν κενά στο κάτω μέρος της εξώπορτας αλλά και στα παράθυρα και στις μπαλκονόπορτες, και αεροστεγανόστε τα διότι συμβάλλουν σημαντικά στην απώλεια θερμότητας.

4. Αν μπορείτε να διαθέσετε χρήματα για την ενεργειακή αναβάθμιση του ακινήτου σας, μονώστε τη στέγη ή το κέλυφός του, αναβαθμίστε το υπάρχον σύστημα θέρμανσης, αλλάξτε τα παλιά κουφώματα και τοποθετείστε σύγχρονα, με διπλά τζάμια και μεγάλη αεροστεγανότητα. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε εδώ.

Ίσως οι παραπάνω συμβουλές σας φανούν απλές. Καμιά φορά όμως το απλό κάνει τη διαφορά! Ακολουθείστε αυτές τις μικρές συμβουλές και θα διαπιστώσετε οι ίδιοι τη μεγάλη διαφορά στην εσωτερική θερμοκρασία του σπιτιού σας!

By | 2022-12-09T10:04:36+02:00 22 Δεκεμβρίου, 2015|ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μην αφήνετε το σπίτι σας να “κρυώνει”…
Η Μαρία Β. Καλφούντζου είναι Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, απόφοιτη του Τμήματος "Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών" της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών.