Μειώστε το λογαριασμό ρεύματος με έξυπνους και πρακτικούς τρόπους!

//Μειώστε το λογαριασμό ρεύματος με έξυπνους και πρακτικούς τρόπους!

Μειώστε το λογαριασμό ρεύματος με έξυπνους και πρακτικούς τρόπους!

energy_saving

Σκεφτείτε για λίγο ποια είναι τα βασικότερα πάγια έξοδα του νοικοκυριού σας… Σίγουρα ψηλά στη λίστα σας θα βρίσκεται το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος!

Δυστυχώς, η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα κτίρια δεν πληρούν τις απαραίτητες ενεργειακές προϋποθέσεις ενός ενεργειακά αποδοτικού κτιρίου. Μπορείτε όμως με τους παρακάτω απλούς τρόπους να περιορίσετε σημαντικά την κατανάλωση ρεύματος, προφυλλάσσοντας το πορτοφόλι σας αλλά και το περιβάλλον!

  • Επιλέξτε συσκευές (κλιματιστικά, ψυγείο, καταψύκτη, πλυντήρια, κ.λπ.) υψηλής ενεργειακής κλάσης (Α+++, Α++, Α+, Α).
  • Τοποθετήστε ηλιακό θερμοσίφωνα και θα επιτύχετε γρήγορα απόσβεση του κόστους αγοράς/εγκατάστασης και σημαντικότατη εξοικονόμηση ενέργειας! Ένας ηλιακός θερμοσίφωνας καλής ποιότητας και τοποθετημένος στη σωστή θέση, μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σας σε ζεστό νερό χρήσης πλήρως, για 6 μήνες τουλάχιστον (Μάιος-Οκτώβριος) αλλά και τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου με μικρή ηλιοφάνεια. Μπορεί επίσης, να τροφοδοτεί το πλυντήριο ρούχων και πιάτων με ζεστό νερό, εφόσον τα πλυντήρια αυτά είναι διπλής παροχής, για ζεστό και κρύο νερό.
  • Ελέγξτε τη σωστή μόνωση του δικτύου διανομής θέρμανσης και ζεστού νερού. Η κακή μόνωση του δικτύου διανομής οδηγεί σε σημαντικές απώλειες ενέργειας.
  • Αλλάξτε τις λάμπες πυρακτώσεως στο χώρο σας με λαμπτήρες χαμηλής κατανάλωσης (LED). Χρησιμοποιώντας λαμπτήρες LED επιτυγχάνετε οικονομία μέχρι και 80%, ενώ έχουν 10-15 φορές μεγαλύτερη διάρκεια ζωής!
  • Φροντίστε να έχετε καλή μόνωση στο κέλυφος του σπιτιού σας. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ενεργειακών απωλειών προκύπτει κυρίως από την κακή μόνωση της οροφής ενός κτιρίου.
  • Φροντίστε για τη σωστή συντήρηση των ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων. Δείξτε ιδιαίτερη προσοχή στην τακτική συντήρηση του συστήματος θέρμανσης και στην τακτική συντήρηση των κλιματιστικών σας, περιλαμβανομένης και της εξωτερικής μονάδας.
  • Προτιμήστε τον φυσικό φωτισμό αντί του τεχνητού όπου είναι εφικτό, και τον τοπικό φωτισμό αντί του έντονου διάχυτου.

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία σας! Σε κάθε περίπτωση, μπορούμε να αναλάβουμε την ενεργειακή επιθεώρηση του ακινήτου σας και να σας προτείνουμε τις βέλτιστες ενεργειακές λύσεις στοχευμένες στις ανάγκες του δικού σας ακινήτου!

By | 2022-12-09T10:04:39+02:00 22 Φεβρουαρίου, 2016|ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ|0 Comments
Η Μαρία Β. Καλφούντζου είναι Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, απόφοιτη του Τμήματος "Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών" της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών.