Εξοικονομώ και σήτες, επιδοτούνται;

/, ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ/Εξοικονομώ και σήτες, επιδοτούνται;

Εξοικονομώ και σήτες, επιδοτούνται;

Εξοικονομώ & σήτες

Τελικά, επιδοτούνται οι σήτες;

Π

ρόκειται για μία ερώτηση που δέχομαι αρκετά συχνά, η οποία παρόλο που απαντάται στον οδηγό, στην πράξη για κάποιο λόγο δημιουργεί αμφιβολίες.

Στον οδηγό του προγράμματος, και αναφερόμαστε πάντα για το Εξοικονομώ Αυτονομώ 2020, στην σελίδα 46, αναγράφεται το εξής:

Στις δαπάνες των ανωτέρω πινάκων ανά ειδικότερη παρέμβαση συμπεριλαμβάνονται τυχόν:

Πρόσθετες αναγκαίες εργασίες για την ολοκληρωμένη υλοποίηση της παρέμβασης, όπως εργασίες και πάσης φύσεως υλικά για την προσαρμογή του κουφώματος (π.χ. ειδικοί αποστάτες, ταινίες αεροστεγανότητας κ.λπ.), σκαλωσιές, επιχρίσματα, μικροεργασίες αποκατάστασης της εμφάνισης του στοιχείου στο οποίο έγινε η παρέμβαση, εργασίες αποξηλώσεων/καθαιρέσεων και η εναλλακτική διαχείριση των παραγόμενων από αυτές αποβλήτων, σήτες, απαραίτητες εργασίες καιεπεμβάσεις για την ορθή λειτουργία/συμπεριφορά της θερμομόνωσης (συμπεριλαμβανομένων του κόστους του θερμομονωτικού υλικού, …”

Επομένως, η απάντηση έρχεται από την πηγή πως ναι, οι σήτες επιδοτούνται από το πρόγραμμα.

Σε ποια παρέμβαση εντάσσονται και ποιο είναι το ποσό επιδότησης;

Οι σήτες περιλαμβάνονται στην κατηγορία παρέμβασης 1 ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ/ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΚΙΑΣΗΣ/ΑΕΡΙΣΜΟΣ και το κόστος ενσωματώνεται σε αυτό των κουφωμάτων.

Όμως γιατί οι κατασκευαστές ζητάνε περισσότερα χρήματα από ό,τι επιδοτεί το πρόγραμμα;

Πολλοί κατασκευαστές κουφωμάτων κοστολογούν τα κουφώματα με μία διαφορά της τάξεως του 3% – 10%. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε πολλούς λόγους όπως την καθυστέρηση της τελικής αποπληρωμής, της μη δυνατότητας πίστωσης από κάποιες εταιρείες πωλήσης πρώτων υλών κ.λπ..

Η διαφορά των τιμών της αγοράς σε σχέση με τις τιμές που επιδοτεί το πρόγραμμα θα είναι αντικείμενο ανάλυσης σε επόμενο άρθρο. Αυτό που θα ήθελα να κρατήσετε είναι ότι ναι, οι σήτες επιδοτούνται από το πρόγραμμα. Το γεγονός ότι το τελικό κόστος σε κάποιες περιπτώσεις είναι παραπάνω από το επιδοτούμενο οφείλεται σε πολλούς παράγοντες.

Γιατί να μας επιλέξετε

Το γραφείο μας διεκπεραίωσε επιτυχώς πλήθος αιτήσεων σε Αιτωλοακαρνανία, Αττική, Κρήτη και Δωδεκάνησα. Αφιερώσαμε χιλιάδες ώρες:

  • στην έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των πελατών μας,
  • στον έλεγχο των απαραίτητων δικαιολογητικών,
  • στην ετοιμασία φακέλων
  • στην απευθείας επικοινωνία με το Υπουργείο για την επίλυση ασαφειών. Υπήρξαν μάλιστα αρκετές φορές που προβλέψαμε ασάφειες του Οδηγού Προγράμματος και ενημερώσαμε εγκαίρως τους ωφελούμενους που μας εμπιστεύθηκαν πολύ πριν εκδοθούν οι αντίστοιχες διευκρινιστικές οδηγίες από το Υπουργείο.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 26410 21586 και στο 6936151706 ή στείλτε μας τα στοιχεία σας εδώ προκειμένου να ορίσουμε ραντεβού και να σας προετοιμάσουμε σωστά για την ένταξή σας στον νέο κύκλο του Προγράμματος Εξοικονομώ – Αυτονομώ 2021!

By | 2021-06-08T15:55:28+03:00 8 Ιουνίου, 2021|ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ, ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εξοικονομώ και σήτες, επιδοτούνται;
Η Μαρία Β. Καλφούντζου είναι Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, απόφοιτη του Τμήματος "Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών" της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών.